Haberler:

Günün Sözü:
"Unutma, bir şeyin yapılamaz olduğunu düşünerek uyursan, başkasının o şeyi yaparken çıkardığı gürültüyle uyanırsın."

Ana Menü

KPSS Eğitim Bilimlerine Nasıl Çalışılır?

Başlatan Arif ARSLANER, Eyl 05, 2023, 02:14 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arif ARSLANER

KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ NASIL ÇALIŞILIR sorusunun altında ders sırası çok önemli yer tutmaktadır. Kpss eğitim bilimleri ders çalışma sırası şu şekilde olmalıdır:

  • Gelişim Psikolojisi
  • Öğrenme Psikolojisi
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri (ÖYT)
  • Ölçme ve Değerlendirme
  • Program Geliştirme
  • Rehberlik

Ders çalışma sıralamasının dışında mutlaka elinizde tüm derslerden tek tek çıkardığınız bir özet defter olmalıdır. Birden çok konu kaynağına değil sadece çıkardığınız özetlere çalışmalısınız. Her ders için özetiniz olduğu zaman, sürekli tekrarları oradan yapacağınız için ve her defasında aynı defteri, aynı kağıdı okuyacağınız için bilgiler bilinçaltınızda daha uzun süre kalacaktır. Sınavda çıkan soruyu hatırlamanızda size yardımcı olacaktır. Ayrıca çıkardığınız özetleri son 2-3 gün tekrar etmek sizlere sınavda +5 net kazandıracaktır.

Eğitim bilimleri dersinde çok soru çözmek önemlidir fakat soru bankalarında boğulmamanız gerekmektedir. Her öğrenci yıl içinde gereğinden fazla kitap almaktadır. Bu sefer şu soru bankasını da bitiriyim, bu seti de çözeyim öyle denemelere başlayım gibi yanlış düşüncelere kapılmaktadır. Soru bankaları her zaman belirli bir soru sayısına sahip olmalıdır. Bu da yazarları gereksiz soruları sormaya götürmektedir. Çok soru bankası yerine çok deneme çözmenizi tavsiye ederiz.

Denemeler her zaman soru bankalarından daha özenle hazırlanır ve sınava daha yakın düzeyde olur. Özellikle Türkiye Geneli (TG) denemeleri yayın ayırmadan çözmelisiniz. Böylelikle sınav kalitesindeki sorulara daha aşina olursunuz.

Eğitim bilimleri için en önemli kaynak çıkmış sorulardır. Ösym soru tarzını anlamanız açısından çok önemlidir.Adaylar çıkmış soruları çözerken o soruyu sadece doğru yapıp yapmadıklarına değil o sorunun farklı soru biçimlerinin nasıl gelebileceğini düşünerek çalışmalıdır. Böylelikle o sorunun benzeri tarzlardaki sorulara hakim olup ösym tarzı gelebilecek tüm soruları yapabilirsiniz.
Herkes ders anlatır ama Arif hocam öğretir.

Kitap okumadan meydan okunmaz
Soru çözmeden sınav kazanılmaz
İmkansız diye bir şey yoktur. Sadece zaman alır.
  •  

Benzer Konular (2)